Pályázatok

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00001

A CLB Packaging Csomagolástechnikai Kft. 129 112 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból az „Élelmiszerbiztonság és polcidő növelése - Cellulóz alapú termékek fejlesztése aktív és intelligens élelmiszer-csomagolástechnológiai alkalmazásokhoz” című projektjének megvalósítására.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00001 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázati felhívás finanszírozásában valósul meg.

CLB_sajtokozlemeny_2021ev_kezdes.pdf

VEKOP-2.1.7-15-2016-00126 Innovatív, költséghatékony papíralapú csomagolóanyag és csomagolóeszközök fejlesztése

Bővebb információért kattintson ide!

Kutatási Jegyzőkönyv – disszemináció

2018-1.1.1-MKI-2018-00003

A CLB Packaging Csomagolástechnikai Kft. 93 755 325 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból az Innovatív indikációs papírtermékek - Biológiailag reszponzív anyagok előállítása cellulózból projekt megvalósítására.

A 2019-2020-ban megvalósított 2 éves projekt célja olyan irányított tulajdonságú papíripari termékek kifejlesztése volt, amelyek alkalmasak enzimek vagy egyéb fehérjék rostfelületen történő megkötésére úgy, hogy különböző biológiai reszponzív tulajdonságok alakíthatók ki, mint pl. vércsoport meghatározás, hasnyálmirigy aktivitás mérés, vércukorszint mérés. A projekt eredményét illetően konkrét gyógyszeripari érdeklődés mutatkozik, így hiszünk abban, hogy a kifejlesztett termékünk prototípusa valós piaci igénnyel találkozva megfelelő árbevételt biztosít a CLB Packaging Kft. számára a kutatás-fejlesztési tevékenység további finanszírozására, valamint a termék szélesebb piacra történő bevezetésére. A kifejlesztett indikációs papír az agglutináció elvén képes akár vércsoportot, akár vércukorszintet műszer nélkül kimutatni. Ilyen innovatív termék jelenleg nem kapható kereskedelmi forgalomban, de funkcióit tekintve bizonyos területeken felveszi a versenyt a költséges laboreszközök, egészségipari mérőműszer-gyártók összetett rendszereivel az egyszerűsége, műszermentessége és az eredmény gyors meghatározásának köszönhetően. A papíripari rostok felületi tulajdonságait elsősorban a felület polaritása határozza meg. A megfelelő felhasználás érdekében, a rostfelületen elhelyezett, indikációt kiváltó alapanyagok eltérő polaritással kell rendelkezzenek, ezért ezek alkalmazásakor szükséges a rostok áttöltése. Mivel a megfelelő minőségű tapadásához szükséges a rostok felületének az áttöltése, ezért a kutatómunka során optimalizálni kellett az áttöltési paramétereket, míg a megfelelő rostkoncentráció elsősorban a képzett lapok mechanikai (szilárdsági és egyéb) tulajdonságainak optimalizációja szempontjából fontos beállítandó paraméter volt. Összeségében elmondható, hogy a projektben elvégzett laborkísérletek eredményre vezettek, a kifejlesztett termékünk piaci bevezetése a projekt zárását követően megkezdődött.

A 2018-1.1.1-MKI-2018-00003 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása pályázati program finanszírozásában valósult meg.

Sajtóközlemény Fotódokumentació

Fotódokumentáció 2020 Záró Sajtóközlemény Termékbemutató kiadvány

2018-1.1.1-MKI-2018-00003

A CLB Packaging Csomagolástechnikai Kft. 93 755 325 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból az Innovatív indikációs papírtermékek - Biológiailag reszponzív anyagok előállítása cellulózból című projektjének megvalósítására. A 2019. január 1. és 2020. december 31. között megvalósuló 2 éves projekt célja olyan funkcionalizált papíripari termékek kifejlesztése, amelyek alkalmasak DNS, enzimek vagy fehérjék felületen történő megkötésére, és különböző biológiai reszponzív tulajdonságok alakíthatók ki, pl. vércsoport meghatározás, hasnyálmirigy aktivitás mérés, vércukorszint mérés. A projekt eredményét illetően konkrét gyógyszeripari érdeklődés mutatkozik, így hiszünk abban, hogy a kifejlesztendő termék prototípusa valós piaci igénnyel találkozva megfelelő árbevételt biztosít cégünk számára a kutatás-fejlesztési tevékenység további finanszírozására, valamint a termék szélesebb piacra történő bevezetésére. A kifejlesztés alatt álló indikációs papír az agglutináció elvén képes akár vércsoportot, akár vércukorszintet műszer nélkül kimutatni. Ilyen innovatív termék jelenleg nem kapható kereskedelmi forgalomban, de funkcióit tekintve bizonyos területeken felveszi a versenyt a költséges laboreszközök, egészségipari mérőműszer-gyártók összetett rendszereivel az egyszerűsége, műszermentessége és az eredmény gyors meghatározásának köszönhetően. Ezek a mérések akár életmentők is lehetnek, például egy kirándulás során bekövetkező baleset esetén amikor a segélykérő akár vércsoportot is meg tudja mondani a telefonba, amely nagyban meggyorsítja az életmentést. A vércukorszintmérés esetében egy cukorbeteg rosszulléte alatt akár saját maga ellenőrizheti a vércukorszintjét elemes műszer hiányában vagy lemerült készülék esetén is, így a megfelelő és gyors beavatkozás (inzulin vagy kockacukor bevétele) szintén életmentő lehet. A 2018-1.1.1-MKI-2018-00003 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a „Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása” pályázati program finanszírozásában valósul meg.

Sajtóközlemény Fotódokumentació

Fotódokumentáció 2020 Záró Sajtóközlemény Termékbemutató kiadvány

ED-16-2016-0009 Speciális és innovatív papíripari fejlesztések, jövőbeni K + F projektek disszeminációja és műhelybeszélgetés a CLB Packaging (volt Budafoki kartongyár) területén. A kísérleti papírgép bemutatása és a jövőbeni innovációs fejlesztési lehetőségek kommunikációja az egyetemi és a papíripari és kapcsolódó üzletágak piaci szereplőinek részvételével.

Bővebb információért kattintson ide!

KMOP-1.1.4-09-2009-0097 Új biztonság, új kihívások a csomagolástechnikában - Különböző típusú gyógyszeripari és fogyasztói csomagolóanyagok BRAILLE írással történő ellátása, valamint hamisítás elleni védelem nyomdai jelöléstechnikai módszerek alkalmazásának fejlesztése

Európai Uniós előírás a gyógyszeres dobozokon bizonyos információkat Braille-írással, azaz a vakok számára olvasható módon feltüntetni, amely a jövőben kiegészül a gyógyszeripari termékek hamisítás elleni védelemével. Az ehhez szükséges legmegfelelőbb technológia feltárásához kapcsolódott a CLB Packaging Kft. kutatási projektje, mely a KMOP-1.1.4-09-2009-0097 „Vállalati innováció ösztönzése” című pályázat keretében elnyert közel 89 millió Ft támogatás segítségével valósult meg.

Bővebb információért kattintson ide!

KMOP-1.13-09/C-2010-0007

A projekt célja olyan jövőbemutató jelöléstechnikai módszerek kialakítása, melyek elősegítik a CLB Packaging Kft. által gyártott dobozok és egyéb csomagolóanyagok egyszerű, gyors, könnyű, marketinghatást nem zavaró azonosítását. A projekt során olyan eljárásokat kívánnak kifejleszteni, melyek segítségével növelhetik piaci részesedésüket mind az FMCG, mind a gyógyszeripari, mind a kozmetikai luxustermékeket forgalmazó cégek piacán.

A projekt témája három fő szegmensre terjed ki, az RFID (rádiófrekvenciás azonosítás) alkalmazhatóságának vizsgálata a különböző csomagolásokon át, az UV-infra vonalkód megvalósíthatóságának feltérképezése mellett a QR kód felviteli lehetőségekig.

Bővebb információért kattintson ide!

FP7-REGIONS-2012-2013-1 Erőforrás-hatékonyság műanyagok kiváltásával bioműanyag alkalmazásokkal, különös tekintettel a csomagolóiparban

Bővebb információért kattintson ide!

KMOP-1-2-5-09-2009-0009 CLB SYS-PACK integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése

Bővebb információért kattintson ide!

KMOP-2011-1.1.4/A/A-2011-0040 Különböző környezetbarát papíripari bevonó és adalékanyagok fejlesztése, valamint nyomtatott kartontermékek modern bemintázási technikáinak bevezetése a CLB Packaging Kft.-nél”

Bővebb információért kattintson ide!

Termékismertető